Zwemmen in natuurlijk water? Een zwemvijver aanleggen is het antwoord!

Een zwemvijver in de tuin is een verantwoorde en natuurlijke manier om in jouw tuin te kunnen zwemmen. Het water in een zwemvijver is water in een hele natuurlijke vorm.

Luxe maar ook verantwoord!

Door verschillende soorten biologische filtersystemen is het net zo kraakhelder als in een zwembad. Doordat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van schadelijke middelen zoals chloor en andere chemicaliën, levert dan een aanzienlijk kleinere ecologische voetprint op. Een zwemvijver is naast een zeer luxe en buitengewoon mooi dus vooral een verantwoorde keuze!

Hoe werkt een zwemvijver?

Een zwemvijver bestaat uit twee delen. Het zwemgedeelte en de filterzone waar de waterplanten voor natuurlijke filtratie te zorgen. Bij een hybride zwemvijver wordt er een filterpomp aan het zwemgedeelte toegevoegd. Zo wordt de natuurlijke zwemvijver met een druk op de knop omgetoverd tot een volwaardig zwembad.
In de wintermodus treedt de filterzone in werking en zorgen de planten ervoor dat het water helder blijft. Een minimale watercirculatie is voldoende om de zwemvijver in topconditie te houden. In de zomer, wanneer je actief gaat zwemmen, worden het zwemgedeelte en de filterzone van elkaar gescheiden. De filterpomp neemt het werk van de filterzone over. De watercirculatie in de filterzone zorgt ervoor dat hier geen algen vestigen.

Laat je zwemvijver aanleggen

Een zwemvijver in je tuin aanleggen is dus een mooie manier om je tuin te verfraaien en tegelijkertijd te genieten van het zwemplezier. Het is zelfs een prachtige aanwinst als je geen fanatieke zwemmer bent. Bij het zwemvijver aanleggen, moet je eerst beslissen wat voor soort vijver je wilt hebben. Je kunt kiezen voor een grote of kleine vijver, een vijver met een diepe of ondiepe bodem, er zijn vele keuzes te maken en Blommeij Groenprojecten adviseert je daar graag bij. Als je de juiste stappen volgt, kun je een prachtige en functionele zwemvijver in je tuin aanleggen!
Kortom: Genieten van natuurlijk water met je eigen zwemvijver in de tuin!

zwembad tuin

Je eigen spa in de tuin hebben is een geweldige manier om je thuis te ontspannen. Genieten een warme spa, een bubbelbad, jacuzzi of hottub in jouw eigen vertrouwde omgeving.

Het is natuurlijk een droom om een sauna in je eigen tuin te hebben! Het is de ideale manier om te ontspannen en te genieten van jouw prachtige wellness tuin. Je kunt je tuin eenvoudig inrichten met een sauna en een aantal comfortabele stoelen.

Met een zwembad in je tuin heb je een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de mooie dagen. Het is een geweldige manier om je tuin te verfraaien, zodat je een mooie oase hebt waar iedereen zich vermaakt.

zwemvijver

Een zwemvijver in de tuin is een verantwoorde en natuurlijke manier om in jouw tuin te kunnen zwemmen. Het water in een zwemvijver is water in een hele natuurlijke vorm. Door verschillende soorten biologische filtersystemen is het net zo kraakhelder als in een zwembad.

Wil je heerlijk genieten van jouw tuin?

Laten wij kennismaken! Graag kijken wij vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een tuin die bij je past.

Nieuwsbrief inschrijving