Ultieme luxe en plezier met een plunge pool of zwembad in de tuin

Met een zwembad in je tuin heb je een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de mooie dagen. Het is een geweldige manier om je tuin te verfraaien, zodat je een mooie oase hebt waar je je met hele gezin en/of groepje vrienden kunt vermaken.

Van zwemmen en plonzen tot spelen, bijna iedereen houdt van het water.

Een zwembad in je tuin is een geweldige investering, omdat je er jarenlang plezier van hebt. Het is echter belangrijk om de juiste zwembadproducten te kiezen, zodat je een veilige ervaring hebt en het zwembad in de tuin zo lang mogelijk goed blijft. Laat je daarom goed adviseren! We staan je graag te woord om je er alles over te vertellen.

Zwembad tuin mogelijkheden

Onze polypropyleen zwembaden of plunge pools zijn zeer geschikt als zwembad in de tuin. Wij zijn dealer van de plungepools van Wellness Tuinier. Het verschil tussen een plunge pool en een tuin zwembad is dat een plungepool een afmeting heeft tot maximaal 500x300cm. Grotere afmetingen noemen we een zwembad. Bekijk eens wat zwembaden in de webshop.

Voordelen van een polypropyleen zwembad in de tuin

De polypropyleen zwembaden zijn te koop in vele afmetingen en verschillende dieptes. Het voordeel van een polypropyleen zwembad is dat deze onderhoudsvriendelijk is, strak oogt en deze ook leverbaar is in een overloopzwembad. Met dit type zwembaden kan je eigenlijk alle kanten op. Dit type zwembad wordt gelast en met de hand in elkaar gezet. De wanden en bodem kan je bestellen in verschillende diktes. Dit type zwembad heeft altijd een betonvloer nodig (min. 15cm dik, dubbel bewapend). Omdat het platen zijn van polypropyleen is het zwembad kleurvast en kun je de temperatuur van het bad tot wel 40 graden verwarmen.

Mogelijkheden zwembad voor in de tuin

Dit type zwembad moet altijd worden ingegraven en kun je niet deels boven de grond houden. Wel heb je verschillende keuzes zoals een skimmer zwembad of een overloopzwembad. Hierin is nagenoeg alles mogelijk. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden, neem contact op met Blommeij Groenprojecten!

zwembad
zwembad
zwembad

Kleuren zwembad

De kleur van de polypropyleen platen bepaalt de kleur van het water. Het is dus belangrijk goed na te gaan wat jouw droombeeld is. Wij hebben standaard in ons assortiment de volgende kleuren:
– Wit: helder licht blauw water
– Licht blauw: helder water met een groene waas
– Donkergrijs: donkerblauw water, tegen het groen aan

Je zwembad in de tuin verwarmen

Door middel van een warmtepomp is een plunge pool goed te verwarmen. Je hebt hierin verschillende soorten en types. Vaak is het afhankelijk van de grootte van het zwembad, welk type warmtepomp er het beste bij past. Voor plungepools van 3.00 x 2.50 meter wordt een inverter warmtepomp geadviseerd. Bij kleinere baden is een normale warmtepomp voldoende. Beide zijn op temperatuur in te stellen, onder andere via een app.

afdekking zwembad

Afmetingen zwembad in de tuin

Omdat de polypropyleen baden met de hand gemaakt worden, kun je nagenoeg elke afmeting bestellen. Voor het gemak hebben wij diverse veel verkochte afmetingen op voorraad beschikbaar. Deze baden beginnen bij 400x200cm en lopen op tot 980x350cm. Standaard zijn deze baden in 120 en 150cm diepte leverbaar.

Afdekkingen zwembad in de tuin

Er zijn vele opties mogelijk in de afdekkingen voor tuinzwembaden en plunge pools. Een overzicht:

  • Roldek in het zwembad: Dit is een lamellenafdekking, gemonteerd in het bad of op de rand, waarmee het bad veilig en kindvriendelijk kan worden afgesloten. Een roldek is in elk formaat leverbaar in zowel PVC lamel als SOLAR lamel. Laat je goed informeren over de mogelijkheden en kleuren.
  • Een zomerzeil: Beschikbaar in veel types en soorten. Wij gebruiken altijd een zomerzeil als foam afdekking van 6mm dikte in de kleur grijs. Dit is een dikker type afdekking dan bijv. bubbeltjeszeil. Dit foam doet niks anders dan de warmte van het water vasthouden. Dit zeil kan je niet in de winter laten liggen, de kans dat het kapot vriest is dan te groot.
  • Een winterzeil: Wanneer je het tuinzwembad in de winter afsluit, monteer je het winterzeil. Dit is een PVC zeil met ogen en spanners eraan en wordt gemonteerd over het gehele bad. Standaard is de kleur grijs.

Zwembadfilter

Er zijn twee typen filtersystemen die toegepast kunnen worden bij een plunge pool. De twee systemen zijn:
– PH – Redox systeem
– Zoutelektrolyse systeem

De systemen zijn beiden compleet gemonteerd op een pallet en hoeven alleen te worden aangesloten op de leidingen naar het bad. De systemen hebben beiden de afmetingen van een europallet: 0.80 x 1.20 meter en ze zijn 1.60 meter hoog.

Het grootste verschil tussen deze twee systemen is het gebruik van schoonmaakmiddelen. Er wordt bij het Redox systeem gebruik gemaakt van chloor, en bij het zoutelektrolyse systeem zoals de naam al zegt; zout.

Beide systemen zorgen voor een schoon, helder en algenvrij zwemwater in jouw zwembad in de tuin. Bij het PH-Redox systeem wordt chloor gebruikt om het bad te filteren. Chloor is daarentegen slechter voor de huid. Bij het zoutelektrolyse systeem zorgt de kleine dosering zout voor een minimale hoeveelheid chloor. Het chloor-systeem is wel goedkoper dan de zoutelektrolyse.

filterpomp
zwembad tuin

Je eigen spa in de tuin hebben is een geweldige manier om je thuis te ontspannen. Genieten een warme spa, een bubbelbad, jacuzzi of hottub in jouw eigen vertrouwde omgeving.

Het is natuurlijk een droom om een sauna in je eigen tuin te hebben! Het is de ideale manier om te ontspannen en te genieten van jouw prachtige wellness tuin. Je kunt je tuin eenvoudig inrichten met een sauna en een aantal comfortabele stoelen.

Met een zwembad in je tuin heb je een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de mooie dagen. Het is een geweldige manier om je tuin te verfraaien, zodat je een mooie oase hebt waar iedereen zich vermaakt.

zwemvijver

Een zwemvijver in de tuin is een verantwoorde en natuurlijke manier om in jouw tuin te kunnen zwemmen. Het water in een zwemvijver is water in een hele natuurlijke vorm. Door verschillende soorten biologische filtersystemen is het net zo kraakhelder als in een zwembad.

Wil je heerlijk genieten van jouw tuin?

Laten wij kennismaken! Graag kijken wij vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een tuin die bij je past.

Nieuwsbrief inschrijving