Boomverzorging en onderhoud

Op zoek naar een specialist in boomverzorging? Wij snoeien, planten, verwijderen en keuren bomen. Uiteraard is ook periodiek onderhoud mogelijk. 

Boomverzorging op maat

Heb je een tuin of buitenruimte met veel bomen? Bomen vragen om een specifieke verzorging. Ten eerste begint het met snoeien en waar nodig het rooien van de bomen. Als laatste verzorgen we ook de nieuwe aanplant om het eindbeeld te waarborgen. Daarnaast is voor een goede boomverzorging ook VTA controle nodig.

Naast het ontwerpen en aanleggen van kwaliteitstuinen en groenvoorzieningen verzorgt Blommeij Groenprojecten ook het onderhoud hiervan. Boomverzorging van groenprojecten in de omgeving Gemonde, Boxtel, Schijndel, Vught, Sint Michielsgestel, Oisterwijk, Rosmalen en Berlicum is ook een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Tevens zijn wij gespecialiseerd in VTA controles.

 

Boomverzorging en VTA controles in de omgeving Gemonde, Boxtel, Schijndel, Vught, Sint
Michielsgestel, Oisterwijk, Rosmalen en Berlicum.

Sinds de invoering van het nieuwe Burgerlijk Wetboek is iedereen die bomen in bezit heeft, verantwoordelijk daarvoor. Wannneer er schade ontstaat door het vallen van een boom of tak, is de boomeigenaar aansprakelijk. Kortom wie een boom op zijn terrein heeft staan, heeft dus een zorgplicht voor die boom. Als aan die zorgplicht voldaan is, kan de schade niet op de boomeigenaar verhaald worden. Nou is natuurlijk niemand verantwoordelijk voor onvoorziene schade. Het gaat hier om schade die te voorkomen was geweest.

Samengevat houdt dit in dat de boom regelmatig aantoonbaar onderhouden moet zijn. Daarnaast moet de boom ook gecontroleerd worden op schade. Bomen die een risico vormen moeten ieder jaar geïnspecteerd worden. 

Blommeij Groenprojecten voert daarom, naast boomverzorging in de omgeving Gemonde, Boxtel, Schijndel, Vught, Sint Michielsgestel, Oisterwijk, Rosmalen en Berlicum ook VTA controles uit. VTA staat voor Visual Tree Assessment. Hiermee kan iedere boom gecontroleerd worden op zichtbare afwijkingen of tekenen van afwijkingen. Vaak zijn dit afwijkingen die aan de buitenkant van de boom nog niet zichtbaar zijn. Op deze manier kan worden vastgesteld welke maatregelen genomen moeten worden.

Aan de ene kant kan de oplossing zijn het wegnemen van dood hout of van de zogenaamde “kleeftakken” (dat zijn takken die door snelle groei niet goed aan de stam gehecht zijn). Aan de andere kant komt het voor dat een boom gerooid moet worden om te voorkomen dat hij omvalt.

Een totaalpakket voor de verzorging van jouw tuin

Blommeij groenprojecten biedt een totaalpakket voor de verzorging van jouw tuin. Wij ontwerpen tuinen en groenvoorzieningen en leggen ze aan. Daarnaast bieden wij onderhoudscontracten, losse specifieke onderhoudsbeurten, of een combinatie van beide. Ook boomverzorging in de omgeving Gemonde, Boxtel, Schijndel, Vught, Sint Michielsgestel, Oisterwijk, Rosmalen en Berlicum behoort tot de mogelijkheden. 

Het voordeel van het werken met een totaalpakket is dat wij het onderhoud kunnen verzorgen met instandhouding van de originele architectuur van de tuin. Als een boom onverhoopt gerooid moet worden, zorgen wij voor nieuwe aanplant op de juiste plaats. 

Boomverzorging en VTA controle door Blommeij is een geïntegreerd onderdeel van het totaalpakket dat wij bieden. Het begint met een zorgvuldige keus van aanplant in de architectuur- en aanlegfase, en daarna volgt het onderhoud dat passend is voor de tuin. 

Wil je meer weten over de boomverzorging door Blommeij Groenprojecten of het totaalpakket dat wij bieden? Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij helpen je graag. 

Wil je heerlijk genieten van jouw tuin?

Laten wij kennismaken! Graag kijken wij vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een tuin die bij je past.

Nieuwsbrief inschrijving