Meesterhovenier

Niet zomaar een hovenier, maar een meesterhovenier. Deze titel is een initiatief van de brancheorganisatie VHG. De intentie is om het vak van een hovenier extra te belichten. In het bijzonder de vele vaardigheden en de kennis die vereist zijn om succesvol te zijn in het vak. Deze titel heeft als bedoeling om excellent vakmanschap te stimuleren, erkenning op te roepen voor het hoveniersvak en om jongeren aan te moedigen ook deze kant op te gaan.

Om de titel meesterhovenier te bemachtigen moet er voldaan worden aan eisen op meerdere vlakken. Zowel de theoretische, praktische en sociale vaardigheden worden getoetst. Alleen indien op ieder vlak een ruime voldoende wordt gescoord, wordt de titel ‘meesterhovenier’ toegekend.

Het is dan ook met gepaste trots dat wij kunnen vermelden dat eigenaar van Blommeij Groenprojecten, Teun van der Meijden, op 27 juni 2017 deze titel is toegekend.

Een strenge selectie

Het is natuurlijk belangrijk dat deze titel waarde heeft. Het is dan ook geen cadeautje. Om de titel meesterhovenier te mogen dragen moet men bewijzen over alle vaardigheden te beschikken en voldoende kennis te hebben.

De samenvatting van het eindrapport mag Teun dan ook zeker als lovend zien. Niet alleen worden zijn uitgebreide kennis en ervaring onderkend. Ook is er lof voor zijn betrokkenheid bij het project en de aandacht die hij voor de klant heeft. Communicatief sterk spreekt Teun van der Meijden met passie over zijn werk.

De basis is van groot belang voor een goede tuin. Het rapport gaf dan ook aan dat er veel aandacht wordt besteed aan de bodem en de aanleg van verhardingen. De aanleg van vijvers en andere bouwkundige projecten werden als uitmuntend omschreven. Zijn portfolio en de gevisiteerde projecten duiden op tuinen die een verhaal hebben. Duurzaamheid is een gegeven dat telkens weer naar voren komt. Ook de theoretische kennis is getoetst en als ruim voldoende bevonden.

Het rapport omschrijft Teun van der Meijden als iemand die zichzelf uitdaagt en zich continue wil verbeteren. Hij werd ook geroemd om zijn verlangen deze kennis en vaardigheden over te dragen aan anderen.

De titel meesterhovenier is de hoogste erkenning die in Nederland wordt toegekend aan hoveniers.


Bekijk hier het artikel op vhg.org

Blommeij Groenprojecten BV

Blommeij Groenprojecten BV maakt exclusieve, natuurlijke tuinen.

"Exclusief" betekent dat er geen enkele concessie wordt gedaan aan de kwaliteit.

Diensten

  • Ontwerpen en vormgeven van tuinen
  • Aanleg van tuinen en groene ruimtes
  • Onderhoud van tuinen
  • Boomverzorging
  • Verzorgen van cursussen en opleidingen

Contact Informatie

GEMONDSEDIJK 6 - 5294 NK GEMONDE
06 - 20579622
info@blommeij.nl

Blommeij Groenprojecten BV Blommeij Groenprojecten BV Blommeij Groenprojecten BV
© 2020 Blommeij Groenprojecten BV ; alle rechten voorbehouden - website door : MKBIA