Nederland telt 2 Meesterhoveniers

Nieuws

Eigenaar Teun van der Meijden van Blommeij Groenprojecten BV te Gemonde, is erin geslaagd een nationale Examencommissie te overtuigen van zijn kennis, passie, vakmanschap en visie op zijn vakgebied.
Hij mag als eerste in Nederland de titel Meesterhovenier dragen.

De hovenier werd dinsdagavond 27 juni in kasteel Groeneveld te Baarn geïnaugureerd samen met Gerwin van de Pol tot de eerste Nederlandse Meesterhoveniers. De kersverse Meesters kregen uit handen van de voorzitter van de VHG de officiële ‘Meesterspeldjes’ opgespeld. In totaal hebben van de 26 inschrijvingen, er 5 geselecteerde hoveniers verschillende examendagen opzitten bij de VHG te Houten. In de voorgaande maanden werden de portfolio’s, presentaties en schriftelijke uitwerkingen van de praktijkopdracht al beoordeeld door een Examencommissie. Een visitatie van verschillende projecten en een theoretische eindtoets maakten ook deel uit van het gehele traject. Van de in totaal 100 te behalen punten scoorde Van der Meijden er maar liefst 93.

In het eindrapport stond samenvattend:

Van der Meijden heeft veel ervaring met de aanleg en het onderhoud van tuinen en is praktisch betrokken. Ook is hij communicatief sterk en spreekt met veel passie over zijn vak. Hij beschikt over een vrij brede en diepe plantenkennis. De gevisiteerde projecten hebben een verhaal en liggen er heel goed en keurig onderhouden bij.

Hij besteedt veel aandacht aan de bodem en de aanleg van verhardingen. De bouwkundige elementen, zoals de vijvers in zijn eigen tuin en de getoonde privétuin, zijn uitstekend uitgevoerd. Duurzaamheid komt naar voren in zijn handelen.

Hij daagt zichzelf uit en wil zich continu verbeteren door zaken te onderzoeken en te blijven uittesten. Ook is hij actief bij het doorgeven van kennis en het opleiden van leerlingen. Van der Meijden is zeer gedreven, onderscheidend en behoort tot de top binnen dit vakgebied. Kortom de heer Teun van der Meijden heeft alles in huis voor de titel Meesterhovenier. Het gehele traject werd beoordeeld met een Eindcijfer 9.3

De titel Meesterhovenier is de hoogste waardering voor het hoveniersvak in Nederland. En getuigt niet alleen van klasse op het vakgebied, maar ook van visie en het doorvoeren van innovatie. Het doel van het examen is om het hoge niveau van de Nederlandse Hoveniers te bevestigen en uit te dragen.

Blommeij Groenprojecten BV

Blommeij Groenprojecten BV maakt exclusieve, natuurlijke tuinen.

"Exclusief" betekent dat er geen enkele concessie wordt gedaan aan de kwaliteit.

Diensten

  • Ontwerpen en vormgeven van tuinen
  • Aanleg van tuinen en groene ruimtes
  • Onderhoud van tuinen
  • Boomverzorging
  • Verzorgen van cursussen en opleidingen

Contact Informatie

GEMONDSEDIJK 6 - 5294 NK GEMONDE
06 - 20579622
info@blommeij.nl

Blommeij Groenprojecten BV Blommeij Groenprojecten BV Blommeij Groenprojecten BV
© 2020 Blommeij Groenprojecten BV ; alle rechten voorbehouden - website door : MKBIA